Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vinohrady

Od bobule ku fľaši.

Malebná prírodná oblasť vyvýšených svahov, obklopená pohoriami Tribeč a Inovec je srdcom vinohradov Nitrianskej vinohradníckej oblasti, dokonale vystavených slnku. Čarovný pôvod tejto lokality a jej vybraných odrôd, ktoré sa tu pestujú už po celé generácie, dodáva buket a prestíž každej fľaši.

Terroir má pre nás zásadný význam. Spája prvky podnebia a pôdy, ktoré dávajú hroznu a teda aj vínu originálny charakter. Takmer 700 ha viníc je našim každodenným pohľadom. Terroir je to, čo flašujeme v jeho najčistejšej podobe. Naše víno získava svoj charakter a neodmysliteľnú sviežosť, vďaka jedinečnej kombinácii ílovitej pôdy s minerálnym podložím niekoľkých mikroklím a neobvyklej zmesi odrôd hrozna, v ktorej dominujú okrem tradičných odrôd Veltlínske zelené, Tramín červený, Müller Thurgau, Svätovavrinecké, či Frankovka modrá, ale aj menej známe odrody, ktorých obľuba neustále vzrastá - Sauvignon, Rulandské šedé, Modrý Portugal, Neronet a Alibernet.

 

_MRG0114

Ročná produkcia 8 mil. fliaš dáva priestor aj na vznik špecialít, nielen exkluzívnych vínnych a ovocných destilátov, ale napríklad aj hroznovému oleju či hroznovej múke.

Prienikom do južnoslovenskej vinohradníckej oblasti získavame to najkvalitnejšie, čo nám najteplejší región Slovenska s najdlhším vegetačným obdobím ponúka. 3350 slnečných dní a sprašové pahorkatiny sú matkou nášho Chardonnay a Sauvignonu. V súlade s prírodou spracovávame každý strapec modernými, šetrnými technológiami, pod vedením špičkových vinohradníkov a technológov, pre ktorých je výroba vína poslaním. Cieľom našich vinohradníkov je zachovať genetické dedičstvo a identitu vinice Château Topoľčianky


 jelenec_panorama