Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mladé víno

Mladé vína sú tradične dostupné od prvého pondelka v mesiaci november až do vypredania zásob.

Irsai Oliver - mladosť prezrádza jemná, bielo - žltastá farba.  Víno má výraznú muškátovo korenistú vôňu. Chuť je ľahká, ovocná s pomerne mohutnou štruktúrou a korenistou dochuťou.

Veltlínske červené skoré -  vyznačuje sa ľahkou, bledožltou farbou. Buket je príjemnou zmesou kvetinových tónov, jabĺk a egrešov. Chuť je  svieža s dlhoznejúcou jemnou  kyselinkou.

Bouvierovo hrozno - kríženec odrôd Burgundského bieleho so Silvánskym zeleným. Reduktívna ovocná vôňa a ľahká, svieža chuť príznačná pre panenskú úrodu hrozna.

Svätovavrinecké - ružové víno -má nádhernú svetlo ružovú farbu pripomínajúcu bledo sfarbené pivonky. Pre víno je špecifický príjemný ovocný buket zrelých, záhradných jahôd a malín, ktoré sa objavujú aj v sviežej chuti vína.

Rulandské modré - ružové víno - Staroružová farba s červeným odleskom. Víno má intenzívnu malinovú arómu, ktorá ovláda aj sviežu chuť.

Modrý Portugal - v pohári má čarovný rubínový odtieň s fialovou iskrou. Víno je ľahké, ovocné a dobre štruktúrované. Buket sa prelína v slivkovo čerešňových  tónoch so štipkou horkej čokolády. Chuť je svieža so záverom jemných trieslovín.