Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

SAUVIGNON

SAUVIGNON

- neskorý zber 

Odhliadnúc od prenikavej „zelenej arómy“ spoznáte Sauvignon aj podľa ľahkého, sviežeho charakteru. Je slávne, moderné a  poteší mnoho ľudí.
        
Pôvod:
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Šintavský vinohradnícky rajón
Vinohradnícka obec Veľké Zálužie
Vinohradnícky hon Kezidomby

Senzorické hodnotenie
Farba: jasnožltá so zeleným odleskom
Vôňa: v popredí je dominantná vôňa bazy a egrešových listov
Chuť: svieža, harmonická s dozvukom zrelých egrešov

Technické poznámky
Cukornatosť hrozna: 21 °NM
Celkové kyseliny: 6,9 g/l
Zbytkový cukor:  5,2 g/l
Zrecí potenciál: 1-2 roky

Doporučenie k jedlám
Príjemná, svieža chuť Sauvignonu ozvláštni a doplní teplé predjedlá, ako aj zapekané cestoviny. Chuť vína vynikne so smotanovým syrom. Teplota podávania 10 – 12  °C