SAUVIGNON
SAUVIGNON
- neskorý zber
Odhliadnúc od prenikavej „zelenej arómy“ spoznáte Sauvignon aj podľa ľahkého, sviežeho charakteru. Je slávne, moderné a poteší mnoho ľudí.
Pôvod:
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Šintavský vinohradnícky rajón
Vinohradnícka obec Veľké Zálužie
Vinohradnícky hon Kezidomby
Senzorické hodnotenie
Farba: jasnožltá so zeleným odleskom
Vôňa: v popredí je dominantná vôňa bazy a egrešových listov
Chuť: svieža, harmonická s dozvukom zrelých egrešov
Technické poznámky
Cukornatosť hrozna: 21 °NM
Celkové kyseliny: 6,9 g/l
Zbytkový cukor: 5,2 g/l
Zrecí potenciál: 1-2 roky
Doporučenie k jedlám
Príjemná, svieža chuť Sauvignonu ozvláštni a doplní teplé predjedlá, ako aj zapekané cestoviny. Chuť vína vynikne so smotanovým syrom. Teplota podávania 10 – 12 °C